Een unieke en zeer mooie omgeving

Nationaal Park

Sallandse Heuvelrug

We spreken hier over een markant onderdeel van het Overijsselse landschap. Dit park is ongeveer 35 km² groot en van veraf al te zien. Andersom zijn er vanaf de heidevelden ook vele vergezichten waarneembaar. De bossen zijn voor Nederlandse begrippen nogal uitgestrekt. Landhuis De Sprenberg – in de volksmond ook wel het Palthekasteeltje genoemd – op de gelijknamige heuvel is een markant punt in het landschap. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug nodigt uit tot wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden.

De Holterberg

Hoeve Hogeslag kijkt uit op de Holterberg.

Dit heuvelachtig gebied – dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug – dankt zijn naam aan het Overijsselse dorp Holten, dat ten zuiden van het gebied ligt. Wist u trouwens dat wandelroute het Pieterpad over het hoogste punt van de Holterberg (59,5 m boven NAP) gaat? Breng zeker ook een bezoek aan het Holten Canadian War Cemetery en Natuurmuseum Holterberg. Op Holten Canadian War Cemetery hebben 1355 Canadezen, 36 Britten, 2 Australiërs en 1 Belg hun laatste rustplaats gevonden. Zij zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Natuurmuseum Holterberg is een van de oudste en bekendste natuurmusea van ons land. Dit museum geeft u een verrassende kijk op de Europese dierenwereld.

Kinderboerderij

Dondertman

Een gezellig en leerzaam dagje uit heeft kinderboerderij Dondertman haar gasten te bieden. Naast een grote verscheidenheid aan dieren zijn hier ook tal van speelmogelijkheden te vinden. Niet verwonderlijk dus dat er al meerdere prijzen in de wacht zijn gesleept als ‘één van de leukste uitjes van het Salland’. Bovendien hebben onze gasten gratis toegang tot kinderboerderij Dondertman.

Fietsroutes Overijssel,

Rondje Zwolle, Lemelerberg en Twente

Verschillende fietsroutes in Overijssel . Overijssel is een vijf-sterren-fietsprovincie.Dankzij het veelvoud aan verschillende landschappen, die afgewisseld worden met mooie en gezellige historische steden, heb je hier veel te zien en te doen.

IMG_7804_edited.jpg